Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cum tratăm durerea de umăr?

Cum tratăm durerea de umăr?

  Durerea de umăr este o problemă comună, care poate fi cauzată de o serie de condiții. Aceasta poate apărea ca o durere constantă sau poate fi declanșată de mișcarea brațului sau a umărului. Durerea de umăr poate fi cauzată de o serie de factori, cum ar fi accidentările, suprasolicitarea, inflamația, leziunile nervoase sau problemele structurale ale articulației umărului.

  Simptomele și diagnosticarea

  Simptomele durerei de umăr pot varia în funcție de cauza subiacentă, dar pot include durere sau disconfort la nivelul umărului, dificultate în mișcarea brațului sau a umărului, senzație de slăbiciune musculară sau amorțeală la nivelul brațului. Aceste simptome pot fi agravate de activități care implică mișcarea brațului sau a umărului, cum ar fi ridicarea obiectelor grele sau efectuarea de exerciții fizice intense.

  Diagnosticul durerei de umăr poate fi realizat prin examinare fizică, radiografii, imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) sau tomografie computerizată (CT). Tratamentul poate varia în funcție de cauza subiacentă și de gravitatea simptomelor. Unele cazuri pot fi tratate cu medicamente pentru durere și inflamație, fizioterapie sau exerciții pentru întărirea mușchilor umărului, în timp ce cazurile mai severe pot necesita intervenție chirurgicală.

  Prevenție și tratament

  Prevenirea durerei de umăr poate fi realizată prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase de viață, cum ar fi menținerea unei poziții corecte a corpului, evitarea suprasolicitării umărului și efectuarea de exerciții fizice regulate pentru întărirea mușchilor umărului.

  În concluzie, durerea de umăr poate fi o problemă comună care afectează activitățile de zi cu zi. Este important să se ia măsuri de prevenție și să se identifice simptomele precoce, pentru a preveni complicații mai severe și pentru a asigura un tratament prompt și adecvat. Dacă aveți probleme cu durerea de umăr sau alte simptome asociate, consultați medicul dumneavoastră pentru evaluare și tratament adecvat.